otrdiena, 2012. gada 3. jūlijs

Vibram Fivefingers Treksport KSO un Adidas adiPure Trainer salīdzinājums

Kādu laiku atpakaļ solīju uzrakstīt salīdzinājumu Vibram Treksport KSO un adidas adiPure Trainer.


Tātad: pa kreisi adidas adiPure Trainers (pilnīgi jauni) un pa labi Vibram Fivefingers (jau vairāk nekā gadu veci)
 
Jāsaka uzreiz, šiem apaviem ir pārsteidzoša līdzība, pat krāsā :-), ar vienīgo acīmredzamo atšķirību, ka Vibram Fivefingers ir siksniņa ar ko tos pievilkt ciešāk un adidas adiPure nav.

Otra būtiskākā atšķirība - materiāls. Vibram Fivefingers ir vieglāki un audums ir daudz plānāks, pie kam tas ir kaut kāds speciāls sporta audums, kas ātri žūst. Adidas adiPure virspuse ir no kaut kāda biezāka materiāla, kas atgādina niršanas vai snorkelēšanas apavu audumu (ja to tā var nosaukt).


Ja godīgi - vairāk atšķirību es nesaskatīju.


Pat zoles ir līdzīgas. Pataustot zoles materiālu var likties ka Vibram ir izturīgāks. Kā viens no pierādījumiem - rakstot šo aprakstu atradu zolē 4mm stikla gabalu, kas bija jau pamatīgi nodilis, bet tomēr cauri zolei netika. Lai šo faktu apstiprinātu, man būs kādu laiku ar adidas jāpaskrien un tad varēšu novērtēt, kā zole uzvedās.

Adidas adiPure apavus pats uzņēmums pozicionā kā sporta zāles apavus - tātad tie nav domāti skriešanai pa ielu ?!?!?! Viens trūkums adidas šajā sakarā ir - tiem nav atstarojošo elementu, kas varētu būt vajadzīgi skrienot tumsā.


Man tas likās pārāk piesardzīgi un vienu rītu, kad pamatīgi lija, tomēr pārkāpu adidas noliktos rāmjus un devos jautrā rīta skrējienā pa Rīgu.

Ja Vibram apavus jau esmu pietiekoši izbaudījis, tad adidas labā jāsaka, ka tie arī uzvedās ļoti labi. Ja es nezinātu ka man kājās ir adidas adiPure, nekādu atšķirību nesajustu. Kā jau vienmēr skrienu bez zeķēm un arī adidas nekādu noberzumu pēdu neatstāja. Laikam jau šī tipa apaviem ir viena liela priekšrocība - nav tulznas, nav zilu nagu.

Vienīgais, kā jau rakstīju, adidas adiPure ir biezāks materiāls, tātad tie ir pāris gramu smagāki un ilgāk žūst pēc skriešanas pa peļķēm. Otrā dienā adidas vēl bija mitri, Vibram parasti pa dienu izžūst.

Tas, ka adidas adiPure nav siksniņa - neko nemaina, apavi tāpat labi turās kājās. Pat vairāk, man ar to siksniņu uz Vibramiem ir bijušas nepatikšanas - ir ļoti jāuzmanās to par ciešu nepievilkt, jo var pamatīgi satraumēt pēdas augšpusi - laikam asinsriti apstādina. Tā kā es siksniņu drīzāk uzskatītu kā trūkumu.

Par cenu: Vibram, nu jau var nopirkt Latvijā ap 100 EUR, un adidas - ap 80-100 USD.

Tas īsumā viss - vārdu sakot pieklājīgs Vibram konkurents ir tie adidas adiPure. Rekomendēju visiem un arī pats skriešu.

Tikko iedomājos, ka varētu paskriet tā ka vienā kājā Vibram un otrā adiPure - tad gan vajadzētu just kādu atšķirību, bet, nu, tas vēlāk...

4 komentāri:

  1. Jā, ar katru apavu savā kājā gan varētu būt interesanti skriet :)

    Bet mani tomēr dara bažīgu tas siksniņas trūkums, atstājot apavu bez jebkādām pievilkšanas/koriģēšanas iespējām. Kājas taču mēdz būt dažādas, vai tiešām visām derēs šis viens izmērs? Hmm, varbūt tā apava augšdaļa ir kaut kāda elastīga, kas apņem apakšstilba apakšu?

    Starp citu, ir parādījies vēl viens pirkstoto apavu variants. Sākumā bija Vibrami ar 5 pirkstiem, tad parādījās Fila ar 4 pirkstiem, bet nu ir šāds ar trim pirkstiem - http://www.bodyglove.com/shop/products/?50524/footwear/3t-barefoot/3t-barefoot-mens :D Kas tālāk - vēl tikai trūkst apava ar 2 pirkstu nodalījumiem, lai ķēde būtu noslēgta, jo ar vienu nodalījumu jau ir visi tradicionālie slēgtie apavi ;)

    AtbildētDzēst
  2. Nike varetu uztaisiit ar 2 :-)

    Man liekas, ka, jo vairāk pirkstu, jo lielāks atbalsta laukums.

    Pēc gada Vibram lietošanas pirkstu dabūšana katrā kabatā vairs nesagādā neērtības.

    Tām adidas virspuse ir elastīga (liekas no neoprēna), bet iespējams pēc kāda laika tā varētu izstaipīties. Ziņošu !

    AtbildētDzēst
  3. Es pirku no Itālijas pa taisno no Vibram: http://www.vibramfivefingers.it/

    AtbildētDzēst