sestdiena, 2011. gada 27. augusts

Ko nozīmē krupja laizīšana ?

Kādu vakaru pēc filmas noskatīšanās pie Kriša, mājās nākot melnā tumsā uz taciņas pamanīju palielu veidojumu. Tuvak pienākot redzēju, ka tas ir kāds dzīvnieks šinšilas vai neliela zaķa izmērā, kas nekustīgi tupēja un lūkojās krūmos un atgādināja no māliem veidotu figūru, kuras var nopirkt dārza piederumu veikalos. Bet, nu tas bija dzīvs krupis !

Uzzināju internetā, ka esmu saticies ar bufo marinus - lielo krupi (giant toad, cane toad).

Izrādās arī, ka viņš ir diezgan toksisks dzīvnieks, kam aiz ausīm ir lieli toksiskas vielas maisi, ko tas var izšaut pat 2 metru attālumā, ja saprot ka būs ziepes. Cik sapratu no rakstītā, cilvēkam ir ātri tas škidrums jānomazgā nost, tad nekas liels nebūs, bet mazākiem plēsoņām ,piemēram, suņiem krupja ēšana var beigties letāli. Tāpat redzēju vairākus attēlus internetā, kur cilvēki mierīgi ņem to rokās - tā kā laikam jau nav viņš tik ļoti bīstams.

Un vēl, indiāņi ir apreibinājušies, šo dzīvnieku laizot, jo tas toksisko vielu izdala arī ar ādu. Nelielās porcijās esot līdzīgi kā ar pareizajām sēnēm. Krupja serums bufotoxin satur vielu bufotenin, kas ir ierindota vienā grupā ar heroīnu un marihuānu.

Otrā vakarā bruņojies ar fotoaparātu devos pie Kriša un nākot mājās tumsā dabūju skaistuli nofotografēt, Šis gan bija daudz mazāks (laikam tēviņš), jo vakardienas monstrs bija gandrīz 2 reizes lielāks. Uz zibspuldzi viņš pat aci nepamirkšķināja.
 
Bet, nu smuks, vai ne ?


Un tā mūsu ar Krišu vakara kino skatīšanās un alus baudīšana ieguva nosaukumu "krupja laizīšana".

Nav komentāru:

Ierakstīt komentāru