piektdiena, 2011. gada 5. augusts

Šlesera reformu partija vs Zatlera reformu partija

Veikls gājiens no Šlesera puses.

Pirms dienas lasīju kāda politikas komentētāja viedokli, ka nevajag aizmirst Šleseru, jo viņam enerģijas pietiek, lai apkurinātu pus-Rīgas.

Te arī rezultāts - ļoti skanīgs LPP/LC partijas nosaukums, kuru varētu izvēlēties tie vēlētāji, kuri pirms mēneša bija gatavi atdot jebko par Zatlera reformu partiju un to pirmā sajūsma noplaka, sakarā ar Zatlera tikšanos ar Šleseru pie galdiņa Jaunā Viļņa svinībās.

Politiskās spēles paliek arvien interesantākas.

Neticu, ka Zatlers spēlē savu spēli. Pārāk naivi ir apgalvot: "nerunāšu ar oligarhiem" un tajā pašā laikā doties uz pasākumu, kur visi ir, kā Zatlers to saka: "oligarhi" un varbūtība, ka Tevi ar kādu no viņiem nofotografēs kopā ir 100%. Tas būtu tāpat, kā iet uz jūrmalu sauļoties bez peldkostīma un cerēt ka Tevi neviens nepamanīs.

 Šī: "Zatlera reformu partija" iespējams, ir viena no apdomātākajām naudīgu cilvēku politiskajām spēlītēm. Pārāk jau daudz sakritību.

Būsim reālisti -  nav tādas modernas valsts, kurā politiskos procesus neietekmē naudīgi cilvēki. Nav. Ja tāda ir - to sauc vai nu par revolūciju, vai anarhiju, vai sociālismu, vai komunismu. Tā kā būs vien mums jāsamierinās ar naudas ietekmi politikā, ja gribam dzīvot modernā patērētāju sabiedrībā.

2 komentāri:

  1. Šlesers divos gājienos ("nekaunīga piesēšanās Jūrmalā" un klaja parodija tagad) vienkārši meistarīgi pacēla ZRP reitingu par pāris punktiem. Un tikai mazliet samazināja savu neesošo reitingu. Tikai sakritība, tikai sakritība. Vēl viena ;)

    AtbildētDzēst
  2. Jā, tu laikam spēlēji šahu. Es tikai dambreti ;-)

    AtbildētDzēst