pirmdiena, 2011. gada 18. aprīlis

Vibram pirmais skrējiens

Pirms aprakstu sajūtas skrienot, nedaudz vēstures.

Pagājušo trešdien atnāca man Vibram apavi. Pirmo sajūsmu nedaudz pieklusināja fakts, ka viens no diedziņiem bija pairis un man bija jasagaida nākošā diena, lai apjautātos mūsu kurpniekam ko darīt.

Viss pārējais ļoti labi nostrādāts. Uzvilkt kājās nav nemaz tik viegli, bet 2. reizi jau tas izdevās ātri. Uzvilkšana notiek sākot ar kājas īkšķi un ir diezgan raita līdz mazā pirkstiņa iedabūšanai savā vietā.

Otrā dienā biju saķēris kaut kādu vīrusu un nekāda skriešana turpmākās 3-4 diena nevarēja notikt, tāpēc aizvilkos līdz kurpniekam un viņš ieraudzījis Vibramus sāka smieties - viņš esot redzējis visu kaut ko, bet ne ko tamlīdzīgu. Viņa skepsi mazāku darīja fakts, ka ražotājs ir firma Vibram, kas ražo kvalitatīvas zoles jau kopš kara laika un viņš tās pats izmanto. To es varu apstiprināt jo redzēju visādu zoļu gabalus ar Vibram logo.

Mūsu kopējais secinājums bija tāds, ka kurpes atpakaļ nesūtam un viņš tās par pāris latiem sašūs un paskatīsies kur vēl pāršūt, ja ir aizdomas uz iziršanu.

Otrā dienā biju pakaļ apaviem, viss smuki sašūts un kurpnieks teica ka esot aapvus visiem rādījis un tagad viņam ir 7 bildes piemiņai. Vienu gan viņš garantēja - būs noberzumi starp pirkstiem.

Sodien no rīta aizskrēju ar Vibramiem iemēģināt, protams, bez zeķēm.

Pirmais ko sajutu ir ka es skrienu klibojot. Labā kāja smuki piezemējas uz pēdas priekšgalu, bet kreisā vairāk uz papēdi. Tā kā ar šiem apaviem uz papēdi nevar piezemēties, tad pēc 15 minūtēm jau abas kājas strādā līdzīgi.

Skrienot gar ostu man iesprūda starp pirkstiem akmens - nu riktīgi forša sajūta - tā kā bērnībā.

Skrienot ir neaprakstāmi viegla sajūta - šīs kurpes sver (abas kopā) 370 grami, apmēram tik cik viena standarta skrienamā kurpe. Nav jau liela starpība, bet tomēr uz 20km 400 gramus varēs sajust.

Pēc 3 km sāku just ikru muskuļus un ahilleja cīpslu. Kopumā noskrēju 5 km, cik lasīju internetā sākumā nevajag pārspīlēt un pāriet lēnām un šo skriešanu.

Bet kas bija pats pārsteidzošākais, ņemto vērā, ka šos apavus valka bez zeķēm - pilnīgi nekādu noberzumu. Pilnīgi nekādu, par spīti tam, ka bija smiltis starp pirkstiem un uzvilku kurpes pirmo reizi. Lūk tā.

Nav komentāru:

Ierakstīt komentāru